Wereldkampioenschap Senioren

Het eerstvolgende Wereldkampioenschap voor Seniorenteams vindt plaats van 15 tot 25 april georganiseerd op het Griekse eiland Rhodos.

Beste Vrienden,

Hierbij informeer ik jullie over het eerstvolgende Wereldkampioenschap voor Seniorenteams, dat van 15 tot 25 april georganiseerd wordt op het Griekse eiland Rhodos.

https://www.fide.com/index.php?option=com_fidecalendar&view=fcalview&aid=1516 

Dit kampioenschap wordt gespeeld in twee categorieen: 50+ (ten vroegste geboren in 1969) en 65+ (1954), in teams van 4 of 5 spelers.

Sinds 2009 heeft Belgie systematisch deelgenomen aan dit WK, en herhaaldelijk ook met meerdere teams, zowel in 65+ als 50+. Bovendien heeft ons A-team in 65+ brons veroverd in  2017 (naast tweemaal brons in het Europees Kampioenschap).

Op dit ogenblik hebben wij reeds een eerste team ingeschreven in 65+, met Herman Vandewynkele als captain, Marcel Van Herck, Frank Schrickx en mijzelf. Er is echter geen beperking aan het aantal Belgische teams dat kan deelnemen, en het is perfect mogelijk om in te schrijven als "Flanders" of "Brussels", of zelfs onder de naam van een club.

De enige voorwaarde is dat alle spelers de Belgische schaaknationaliteit moeten hebben, en moeten beantwoorden aan de leeftijdsgrens. Daarbij op te merken dat spelers die gerechtigd zijn te spelen in 65+ ook mogen deel uitmaken van een team in 50+ - maar uiteraard niet andersom.

Als jullie eventueel geïnteresseerd zijn deel te nemen of een initiatief te nemen binnen jullie club, stad of regio, dan wijs ik erop dat daarmee niet moet gewacht worden, gezien de uiterste inschrijvingsdatum van 20 februari. 

In ieder geval stel ik voor mij jullie interesse te laten blijken, zelfs al is dat voorlopig onder voorbehoud. Hoewel ik geen coordinator wil zijn voor eventueel andere teams en daarbij reken op vrijwillige captains, wil ik er zeker voor zorgen dat elke interesse z'n weg vindt naar mogelijke teamgenoten.

Beste groeten,

Jan Rooze