Site FRBE-KBSB-KSB

DadaHallo mijn vrienden,

Op dinsdag 26/07/2011 werd de website FRBE-KBSB-KSB in een nieuw kleedje gestoken om te kunnen antwoorden op de verwachtingen die bezoekers van onze site hadden. De website is gebaseerd op CMS Drupal (een soort beheerder van inhoud, artikels, nota’s, agenda’s, kalenders, enz.). Alhoewel de verandering van de nieuwe look al merkbaar is, is de grootste innovatie, die aan het gebruik van CMS gelinkt is, wel de openheid naar zijn bezoekers toe. Indien deze zich identificeren (door een eigen login aan te maken), dan kunnen zij, net als in een forum, commentaren geven op artikels waar dit is toegelaten.Weldra kunnen verantwoordelijken uit de RvB en wellicht ook nog andere verantwoordelijken, indien zij dit wensen, zich een rol toeëigenen van “medewerker” en alzo bijvoorbeeld artikels publiceren of evenementen toevoegen aan de kalender. Maar deze mogelijkheden zijn niet beperkend. Mettertijd zal onze website, jullie website, het belangrijkste communicatiemiddel worden. Hierin zullen jullie zeker de aanwezigheid van flux RSS opmerken (automatische NEWS-berichten komende van andere website en die over hetzelfde onderwerp handelen en die op geregelde tijdstippen bijgewerkt worden) en ook tal van andere zaken zullen hier hun plaats kennen.

Omdat ik geen specialist terzake ben, voelde ik mij op dit moment niet goed genoeg om de volgende pagina’s in DRUPAL-formaat in te bouwen:

  • Clubs – Players – Interclubs Manager
  • Fiches – Clubs – Top Players
  • Checklst (t’is te zeggen de lijst van de partijen die gebundeld worden voor het volgend ELO-klassement)

Voilà. Er zullen zeker nog hier en daar foutjes zijn die ik zal oplossen naarmate ze ontdekt worden (en ik hiervan verwittigd word). Maar ik hoop dat deze nieuwe communicatieomgeving jullie voldoening zal geven.

Vriendelijke groetjes.

Daniel Halleux

Dank aan Luc Cornet voor de vertaling

Fédération: 

Domaine: 

Reacties

Fiche-club-topplayers & club-players-interclub

Hej

 

Ik merk op dat (in tegenstelling tot ervoor) de bovengenoemde bestemmingen niet meer bereikbaar zijn... 

Ervoor was het nog niet in de Drupel opgenomen maar kon je er wel nog op?

 

Grtz David Roos

 

Vraag

David,

Ik kan er gewoon nog wel op. Wat lukt er juist niet?

mvg
Dimitri

Taalinstelling

Ik merk op, zelfs als ik mij inlog, dat de standaardtaal Frans is.  Ik weet dat er een keuze moet gemaakt worden, maar er bestaat toch een oplossing om dit standaard naar het nederlands te brengen?  Ik heb mijn voertaal bij login naar het Nederlands gebracht, maar ik kreeg het frans te zien toen ik mij inlogde.

 

Mvg,

 

Kenneth

nieuwe website en pdf problemen

afbeelding van cobbaut

Hallo,

ik ken een beetje van html en van websites bouwen en zou graag een paar tips geven. (Drupal is wel een goeie keuze!)

 

1. pdf

Heel wat mensen op onze club (BorgerhoutseSK) klagen soms dat de pdf's niet worden geupdate, dit terwijl ik ze wel perfect kan zien. Bij controle blijkt dat zowel Firefox als Chrome inderdaad een cache nemen van de pdf, en enkel deze cache tonen (zoals elders op deze site vermeld). Ik vind het bizar dat een Ctrl-R (een complete refresh van de pagina) dit probleem niet oplost (ik heb zelf een website met .pdfs, maar deze worden steeds correct geladen na een Ctrl-R).

Wat U als website beheerder zou kunnen doen, is de naam van de pdf aanpassen telkens er een update is. (ploeg02.pdf dan ploeg02a.pdf dan ploeg02b.pdf). Op die manier omzeilt U het probleem van de browser cache.

 

2. Taalinstelling.

Het is frustrerend om telkens op 'Nederlands' te moeten klikken. Elke keer als ik rechtsboven op 'interclub' klik, wordt de site terug Frans. Kan je geen cookie zetten dat de taalkeuze onthoudt ?

 

hope this helps!

 

groetjes,

paul